Kimyasal Peeling Nedir?
Kimyasal peeling cildi ölü hücrelerden arındırarak sağlıklı ve canlı bir görünüme ulaşmasına yardımcı olur. Kimyasal solüsyonlar yardımıyla gerçekleşen peeling sonrası cilt soyulmaya başlar. Yenilenen cilt pürüzsüz ve genç bir görünüme kavuşur. Ölü hücrelerin ciltten arındırılmasını sağlayan peeling içerisinde birtakım çözeltiler bulunur.
Bu çözelti ve bileşenler cildi derinlemesine temizlediği gibi ciltteki eşitsiz renk tonlarını giderir. Koyu lekelerin ve ince çizgileri yok edilmesinde de en uygun tedavi yöntemi peelingtir. Uzman ve deneyimli kişiler gözetiminde cilde uygulanan kimyasal peeling bazı cilt bakım işlemleriyle birlikte tercih edilebilir.
Kimyasal Peeling Nasıl Uygulanır?
Peeling uzmanlar gözetiminde bir belli aşamalar doğrultusunda cilde uygulanır. İşlem öncelikle cildin temizlenmesi ile başlar. Ardından kimyasal solüsyon ve ürünlerin bir araya getirilerek hazırlandığı karışım cilde sürülür.
Belli bir süre bekletildikten sonra soyularak alınan maske cildin ölü hücrelerden arındırır. Daha sonra ölü olan cilt tabakası soyulmaya başlar. Böylece nefes alabilen ışıl ışıl bir cilt görünümü ortaya çıkar.
Profesyonel anlamda uygulanan peelingte dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Peeling yaptırmak isteyenlerin cilt problemleri belirlenir ve bu cilt problemleri doğrultusunda kimyasal peeling yüzeysel, orta ve derin uygulamalar şeklinde kişinin ihtiyacına göre şekillenir. Kişinin beklentisi ve cilt problemi doğrultusunda hazırlanan peeling içerisinde kullanılan malzemelerin yapısı da değişiklik gösterir.
Peeling Kimlere Uygulanır?
Peeling yaptırmak isteyenlerin öncelikle uzman eşliğinde bazı testlere tabi tutulması gerekir. Çünkü uygulama içerisinde bulunan bazı bileşenler kişide alerjiye neden olabilir. Dolayısıyla peeling öncesi kişinin alerji durumları tespit edilmelidir.
Bunun dışında etkili ve kalıcı bir uygulama olan peeling sağlık sorunu bulunmayan herkese uygulanır. Hamileler ve kalp hastaları peeling yaptıramazlar.
Peeling Seans Süresi Kaçtır?
Cilt yenileme uygulamalarından biri olan peeling kişinin ihtiyacı doğrultusunda uygulanır. Cilt problemleri analiz edilerek seans sayısına karar verilir. Her bir seans 30-45 dakika arasında değişir. Ciddi manada deformasyona uğramış ciltler için genellikle 6-8 seans önerilirken hafif problemlerinde tek seanslık peeling yeterli görülür.
Kimyasal Peeling Öncesi Bilinmesi Gereken Durumlar
Peeling yaptırmak isteyenlerin öncelikli olarak hava sıcaklığına dikkat etmeleri gerekir. Bu tip yenileme uygulaması için en ideal mevsim kış ve bahar aylarıdır.
Çünkü peeling sonrası cilde temas eden güneş cilt yanıklarına ve kötü görüntüye neden olur. Bu nedenle uygulama için mevsim seçimi son derece önemlidir. Ayrıca kişinin kimyasal peelinge karşı herhangi bir alerjisi olup olmadığını da öğrenmesi gerekir.
Peeling Sonrasında Beklenebilen Durumlar Nelerdir?
Peeling sonrası hafif ve orta derecede kızarıklıklar meydana gelir. Ayrıca uygulamanın bir diğer boyutu olan soyulma başlar. Deride meydana gelen koyu renkli tabakalar 10 gün içerisinde soyularak vücuttan atılır.
Peeling Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Cildin hassas yapısı ve cilt problemleri göz önünde bulundurularak uygulanan kimyasal peeling sonrası meydana gelen kabuklanmalar soyulmamalıdır. Doktor tarafından tavsiye edilen ürünler kullanılmalı ve peeling sonrası zararlı güneş ışınlarından kaçınılmalıdır.
Güneş ışınlarına karşı etkili koruma sağlayan yüksek faktörlü güneş kremleri tercih edilmelidir. Uygulamanın gerçekleştiği ilk gün işlemin gerçekleştiği bölgenin su ile temas etmemesi gerekir. Ayrıca belli bir süre kimyasal içerikli makyaj ürünlerinden kaçınmak gerekir.
Kimyasal Peeling Uygulama Alanları Nelerdir?
Peeling genellikle yüz bölgesinde tercih edilir. Fakat boyun, eller, dekolte bölgesi ve vücudun farklı noktalarında bulunan leke tedavilerinde de tercih edilebilir.
Peeling Hangi Durumlarda Uygulanmaz?
Kimyasal peeling bazı cilt sorunlarında tercih edilmez. Özellikle bazı yara türleri ve enfeksiyonlarda, vücudun farklı noktalarında bulunan açık uçuklarda peeling tavsiye edilmez.
Peeling ile Neler Tedavi Edilebilir?
Cilt soyma ve yenileme uygulaması olan peeling pek çok cilt sorununa iyi gelir. Cilt yüzeyinde meydana gelen doğum ve güneş lekeleri, çiller, deride oluşan çizgiler ve kırışıklıklar, kanser hastalığı sonrası oluşan kızarıklıklar peeling ile etkili bir şekilde düzeltilebilir. Uygulama sonrasında deride soyulmaya başlar ve cilt yenilenir.
Yüzeysel Peeling
Yüzeysel peeling işlemi için öncelikle cildin hafif derecede soyulması amaçlanır. Bu doğrultuda özel olarak hazırlanan laktik asit ve bazı meyvelerin asitleri tercih edilir. Bu uygulama daha çok hassas cilt tiplerinde hafif bir şekilde uygulanır.
Orta Derinlikte Peeling
Orta derinlikte peeling ise cilt lekelerinin ve çizgilerin giderilmesinde kullanılır. Güneş yanıkları ile etkili bir şekilde mücadele eden bu peeling çeşidi cilt üzerinde meydana gelen kahverengi ve kırmızımsı renkleri düzeltir.
Derin Peeling
Ciddi manada deformasyona uğrayan ciltler için hazırlanan derin kimyasal peeling cildin iyileşmesi için en son tercih edilen uygulamalardan biridir. Etkili bir işlem olan bu peeling sırasında ağrı oluşacağından dolayı genellikle lokal anestezi ile birlikte uygulanır.
Derin peeling sonrası ciltte yan etkiler meydana gelebilir. Özellikle şişlik ve kızarıklık sıkça görülür. Kişinin iyileşmesi zaman alacağından dolayı bu süre zarfında cildi temiz tutmak ve güneş ışınlarından kaçınmak gerekir.
Kimyasal Peeling Ağrılı / Acılı Bir Tedavi midir?
Peeling işlemi sırasında tercih edilen tedavi yöntemine bağlı olarak ağrının şiddeti farklılık gösterir. Yüzeysel ve orta derinlikte uygulanan peeling işleminde hafif yanma hissi meydana gelir.
Bu nedenle hastanın konforunu en üst düzeyde sağlamak amacıyla genellikle anestezik kremler tercih edilir. Fakat derin kimyasal peeling işlemi sırasında kullanılacak malzemenin miktarı ve türü farklılık göstereceğinden dolayı kişiye lokal anestezi uygulanır.
Kimyasal Peeling Yan Etkisi Var mıdır?
Cildin soyularak yenilenmesini sağlayan peeling işleminde tercih edilen tedavi yöntemi doğrultusunda yan etkiler meydana gelebilir. Yüzeysel ve orta peeling işlemleri sırasında kızarıklık oluşabilir. Derin kimyasal peeling uygulaması sonrasında ise genellikle ciltte ödem meydana gelir. Fakat tüm bu durumlar tamamen geçici yan etkilerdir.
Kimyasal Peeling Fiyatları 2023
Cilt sorunları ile etkili bir şekilde mücadele etmek ve cildi iyileştirmek amacıyla tercih edilen peeling günümüzde yaygın bir şekilde kullanılır. Uzman doktorlar gözetiminde profesyonel anlamda uygulanan peeling ile ölü hücrelerden arındırılmış, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkündür.
Cilt sorunları ile kalıcı bir sonuç elde edemeyen kişilerin son çare olarak gördükleri peeling cildin deformasyonu doğrultusunda uygulanır. Cilt soyma tekniği olarak da adlandırılan peeling sağlıksız ve cansız görünüme sahip olan ciltleri onararak yenilenmesine yardımcı olur.
Cilt bakım ve yenileme işlemlerinden biri olan kimyasal peeling içeriğindeki maddelerin çeşitliliğinden ve etkili gücünden dolayı maliyet olarak diğer uygulamalardan fazla olabilir. Bu nedenle peeling yaptırmak isteyenlerin öncelikle fiyatlar hakkında fikir sahibi olması gerekir.
Fiyatlar belirlenirken işlemin gerçekleşeceği bölgenin yapısı ve genişliği göz önünde bulundurulur. Ayrıca peeling kişiye özel bir uygulama olduğu için seans sayısı farklılık gösterebilir.
Bazı hastalarda tek bir seans yeterli olurken bazılarında seans sayısı 8’e kadar çıkabilmektedir. Kimyasal peeling fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.